Modern, milieubewust,
gespecialiseerd en onderscheidend
in het kweken van coniferen plantgoed

Modern, milieubewust,
gespecialiseerd en onderscheidend
in het kweken van coniferen plantgoed

Modern, milieubewust,
gespecialiseerd en onderscheidend
in het kweken van coniferen plantgoed

 

Door de teelt in kweektray’s is het eenvoudig het plantgoed te verwerken.

 

Door onze teeltwijze leveren wij goed doorworteld plantgoed.

 

Door het meermaals snoeien in het seizoen wordt sterk compact plantgoed gekweekt.

Door de kweektray af te strooien met bark gaan wij het mos en onkruid tegen.

Over Anton Buitenhuis

Boomkwekerij Anton Buitenhuis is gespecialiseerd
in het kweken van uitgangsmateriaal.

Op onze kwekerij zijn wij ingesteld op het produceren van coniferen plantgoed van een hoge kwaliteit. Dit doen we met onze kennis, ervaring en verschillende technieken. Zo hebben wij in het teeltproces veel geautomatiseerd zodat we efficiënt en onder goede arbeidscondities kunnen werken.

Ons plantgoed onderscheidt zich door de compacte vorm en de sterke wortelbasis voor de doorkweek in de volle grond of in een grotere potmaat. Dit wordt gerealiseerd door het meermalig snoeien binnen het teeltproces.

Snoei werkzaamheden

Nu het plantgoed flink gegroeid is worden de meeste soorten gesnoeid om zo compact en gelijkmatig plantgoed te kweken.

Wij werken met een speciaal ontwikkelde snoeimachine waardoor wij nagenoeg het gehele assortiment machinaal kunnen snoeien. Dit is tijdbesparend en hierdoor hebben wij veel snoei capaciteit wanneer nodig.

Hierdoor kunnen wij kwaliteit leveren die wij willen waarborgen namelijk, compact en gelijkwaardig coniferen plantgoed.

Coniferen plantgoed

Ons assortiment bestaat uit ruim 100 soorten coniferen wat uitgebreid kan worden naar verzoek van onze klanten. Dit kweken wij in twee maten kweektray. De 18-gt. kweektray inhoud is vergelijkbaar met een ronde P10,5 en de 28-gt. kweektray inhoud is vergelijkbaar met is een ronde P9. Door de kweektray beperkt u de handelingen tijdens het overpotten.

Ons uitgangsmateriaal kenmerkt zicht door de compacte vorm. Door het meermaals snoeien van het plantgoed wordt een sterke compacte plant gekweekt.

In het teeltproces wordt nauwkeurig de beworteling gemonitord zodat er een sterke wortelbasis wordt ontwikkelt. Door het afstrooien met bark gaan wij het mos en onkruidgroei tegen.

Het plantgoed kunnen wij leveren op cc/dc karren of in palletboxen. Door het gebruik van opzetijzers en houten ringen kunnen we de ruimte in de vrachtwagen maximaal benutten.